top of page
Інгредієнти
Інгредієнти
330 грамів картоплі
250 грамів цукру
10 грамів ванільного цукру
80 грамів води
20 мл рому або коньяку
1 ч. ложка меленого імбиру
1 ч. ложка меленої кориці
1 ч. ложка молотого мускатного горіху
1 ч. ложка меленої гвоздики
Кроки
Кроки
Гарячу картоплю потрібно ретельно розтерти у пюре. Далі готуємо сироп. Розчиніть цукор у воді. Доведіть сироп до кипіння. У сироп, що закипає, додайте картопляне пюре і всі мелені спеції: імбир, корицю, мускатний горіх і гвоздику. На маленькому вогні готуйте, постійно помішуючи, ще близько 15 хвилин. Приблизно за хвилину до закінчення варіння додайте ром або коньяк і зніміть з вогню. Готове варення перекладіть у ретельно стерилізовані банки, закрийте кришками та дайте охолонути.
bottom of page