top of page

Варення з картоплі

Інгредієнти

Інгредієнти

330 грамів картоплі

250 грамів цукру

10 грамів ванільного цукру

80 грамів води

20 мл рому або коньяку

1 ч. ложка меленого імбиру

1 ч. ложка меленої кориці

1 ч. ложка молотого мускатного горіху

1 ч. ложка меленої гвоздики


Кроки

Кроки


Гарячу картоплю потрібно ретельно розтерти у пюре. Далі готуємо сироп. Розчиніть цукор у воді. Доведіть сироп до кипіння. У сироп, що закипає, додайте картопляне пюре і всі мелені спеції: імбир, корицю, мускатний горіх і гвоздику. На маленькому вогні готуйте, постійно помішуючи, ще близько 15 хвилин. Приблизно за хвилину до закінчення варіння додайте ром або коньяк і зніміть з вогню. Готове варення перекладіть у ретельно стерилізовані банки, закрийте кришками та дайте охолонути. 


bottom of page