Інгредієнти
Борошно - 400 г
Кефір - 200 мл
Яйце - 1 шт.
Цукор - 100 г
Ванільний цукор - 12 г
Розпушувач - 12 г
Цукрова пудра - 30 г
Олія - 300 мл
Кроки
Кефір кімнатної температури з’єднати з курячим яйцем та цукром. Швидко все перемішати. Просіяне борошно з'єднати з розпушувачем і ванільним цукром. Невеликими частинами почати вводити сухі компоненти у рідкі, ретельно перемішуючи тісто. Тісто повинно бути приємним і слухняним. Розкачати тісто шаром товщиною 7-8 мм. Потім нарізати однаковими прямокутниками, приблизно 3х6 см. У середині кожної смужки зробити надріз і вивернути край смужки через розріз. У сотейнику розігріти олію, знизити вогонь до мінімуму і викласти декілька заготовок, враховуючи, що вергуни значно збільшаться в обсязі. Обсмажити їх до красивого рум'яного кольору. Вийняти шумівкою на серветку, щоб позбутися зайвої олії. Коли всі вергуни будуть готові, за бажанням, присипати цукровою пудрою.