top of page

Вергуни Полтавські на кефірі

Інгредієнти

  • Борошно - 400 г

  • Кефір - 200 мл

  • Яйце - 1 шт.

  • Цукор - 100 г

  • Ванільний цукор - 12 г

  • Розпушувач - 12 г

  • Цукрова пудра - 30 г

  • Олія - ​​300 мл

Кроки

Кефір кімнатної температури з’єднати  з курячим яйцем та цукром. Швидко  все перемішати. Просіяне борошно з'єднати з розпушувачем і ванільним цукром. Невеликими частинами почати вводити сухі компоненти у рідкі, ретельно перемішуючи тісто. Тісто повинно бути приємним і слухняним. Розкачати тісто шаром товщиною 7-8 мм. Потім нарізати однаковими прямокутниками, приблизно 3х6 см. У середині кожної смужки зробити надріз і вивернути край смужки через розріз. У сотейнику  розігріти олію, знизити вогонь до мінімуму і викласти декілька заготовок, враховуючи, що вергуни значно збільшаться в обсязі. Обсмажити їх до красивого рум'яного кольору. Вийняти шумівкою на серветку, щоб позбутися зайвої олії. Коли всі вергуни будуть готові, за бажанням, присипати цукровою пудрою.

bottom of page