Інгредієнти
Аґрус - 600 г
Цукор - 500 г
Вода - 100 мл
Кроки
Кроки
Аґрус перебрати, видалити сміття та відщипнути хвостики. Помити підготовлені ягоди і покласти на рушник обсохнути. Перекласти аґрус в емальовану каструлю. Засипати його половиною цукру, прибрати в холодильник на 3-4 години, або навіть на всю ніч, щоб аґрус пустив сік. Дістати каструлю з холодильника, влити в аґрус воду. Покласти її на слабкий вогонь, довести вміст до кипіння. Всипати решту цукру, акуратно дерев'яною лопаткою перемішати ягідну масу. Знімати з поверхні варенні піну, що утворюватиметься. Варити його на мінімальному вогні 5 хвилин після закипання, після чого зняти каструлю з плити й дати вмісту повністю охолонути. Потім знову покласти каструлю на плиту, довести до кипіння, варити 5 хвилин, зняти й дати охолонути. Повторити те ж саме в третій раз, а потім перелити гаряче варення у невеликі стерилізовані банки. Закрити стерильними кришками й дати охолонути в теплі. Зберігати варення слід у прохолодному місці.