Інгредієнти
500 г будь-яких ягід
150 г вершкового масла
300 г цукрового піску
2 яйця
2 ст. борошна
1 уп. розпушувача
1 уп. ванілю
4 ст. л. крохмалю
Кроки
Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, щоб воно було досить м’яким. Додайте до нього порцію цукру (100 г), вбийте яйця, розітріть виделкою. Як тільки маса стане однорідною, введіть ванільний цукор і розпушувач. А потім частинами введіть просіяне борошно. Розкачайте тісто в пласт, викладіть на деко і приберіть в холодильник на 15-20 хвилин. Поки основа «відпочиває», зробіть начинку. Промиті ягоди викладіть в каструльку, засипте цукром, перемішайте. Як тільки кристали розчиняться, приготуйте крохмаль. Розведіть його парою ложок холодної води, а потім влийте в начинку. Проваріть на малому вогні протягом 5-7 хвилин, охолодіть. Дістаньте форму з основою з холодильника, викладіть начинку і поставте випікатися на 40-50 хвилин в заздалегідь розігріту духовку (180°С).