Інгредієнти
свинина або філе курки чи індика – 400 г; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; часник – 2-3 зубчики; томатна паста – 2 ст. ложки; гречана крупа – 1 склянка (150 г); сіль, мелений чорний перець, лавровий лист – до смаку.
Кроки
У глибокій сковороді чи в сотейнику обсмажити нарізане кубиками м’ясо. Потім до нього додати цибулю і моркву, натерту на грубій тертці, та продовжувати обсмажувати. До м’яса й овочів додати подрібнений часник, витримати цю суміш ще 2-3 хв, посолити, поперчити, додати спеції. Промиту гречку висипати до м’яса й овочів та залити окропом, в якому попередньо розвести томатну пасту, так, щоб окріп був на 1,5-2 см вище гречки. Накрити сковороду чи сотейник кришкою і тушкувати кашу з м’ясом на повільному вогні близько 30 хв, поки не випарується вся вода.