Інгредієнти
Інгредієнти:
рис - 2,5 склянки;
гриби (свіжі, заморожені, консервовані на вибір)- 400 г;
родзинки – 1 стакан ;
морква свіжа - 1 шт;
ріпчаста цибулю салатних сортів – 1 шт;
олія соняшникова 20 мл;
паста або соус томатний – 20 г
Кроки
Кроки :
У глибокій ємності підігріти олію
Порізати гриби
Почистити і порізати ріпчасту червону цибулю
Цибулю помістити в ємність першим шаром, потім покласти гриби
Натерти моркву, додати до цибулі
Промити родзинки і на кілька хвилин помістити в гарячу воду, щоб вони стали м'якшими, потім помістити в ємність до решти продуктів
Покласти томатну пасту
Рис промити, покласти до овочів і родзинок
Налити в ємність 150-200 мл води (можна більше, щоб вона закрила рис)
Необхідно, щоб всі компоненти в ємності закипіли, після чого плов потрібно переставити в духовку на 40 хвилин при температурі нагрівання до 180 градусів.
Готовність визначається по відсутності води та появи на поверхні страви піджареної скоринки.
Перед подачею плов потрібно перемішати, накрити кришкою, щоб він настоявся (10 хвилин), розкласти по порційних тарілках, прикрасити свіжою зеленню.