top of page

Грибний суп на мигдальному молоці

Інгредієнти

Овочевий бульйон - 2 склянки

Сушені гриби - 40 г,

Печериці - 150 г,

Олія - 30 г,

Борошно - 30 г,

Часник - 2 зубчики,

Цибуля - 3 шт,

Мигдаль - 300 г,

Базилік за смаком,

Грінки за смаком,

Паприка за смаком,

Сіль за смаком.

Кроки

Мигдаль заливаємо окропом, залишаємо на декілька хвилин та знімаємо шкірку. Заливаємо горіхи 1 літром води кімнатної температури та залишаємо на 12 годин. Потім перебиваємо мигдаль разом з водою в блендері, проціджуємо через марлю та добре віджимаємо. Жмих залишаємо. Мигдальне молоко готове. Далі олію розігріваємо та обсмажуємо в ній борошно до легкого золотистого кольору. Додаємо бульйон, перемішуємо та переливаємо суміш у каструлю. Нагріваємо пару хвилин. Гриби нарізаємо слайсами, цибулю — напівкільцями. В пательні розігріваємо олію та обсмажуємо цибулю.  Додаємо гриби та обсмажуємо до готовності. Сухі гриби перебиваємо в блендері в крихту. Смажені гриби з цибулею перекладаємо в каструлю та тримаємо на маленькому вогні 15 хвилин. В кінці додаємо 250 мл мигдального молока. Суп нагріваємо, та не доводимо до кипіння. Для приготування мигдальної пасти жмих перебиваємо в блендері з часником та невеликою кількістю мигдального молока. В кінці додаємо базилік, паприку, порошок з сушених грибів. Пасту намазуємо на грінки. Подаємо смачний пісний суп, де замість м’ясного бульйона корисне мигдальне молоко, зроблено вручну.

bottom of page