top of page

Деруни по-гуцульськи

Інгредієнти

 Інгредієнти:

картопля - 2 кг

яйця - 2 шт

цибуля ріпчаста - 2 шт

сметана — 4 ст. л

мука — 2 ст. л

гриби - 200 г

свинина - 500 г

томатная паста — 1 ст. л

чеснок — 1 зубчик

сало — 300 г

сіль і перець за смаком.


Кроки

Кроки:

  1. Натріть на дрібній тертці картоплю та цибулю. Додайте 2 яйця, 2 столові ложки сметани, 2 ложки борошна, сіль. Перемішайте.

  2. Смажте на пательні картопляні оладки великого розміру.

  3. Начинка: підсмажте цибулю з салом і м'ясом, додайте гриби попередньо відварені. Додайте сметану і перець.Тушкуйте 10 хвилин.

  4.  Соус: змішайте сметану, томатний соус, сіль та часник.

  5. У приготовлені раніше деруни додайте начинку, загорніть, викладіть на противень, залийте соусом і запікайте 5-10 хвилин при 180С°.

bottom of page