Інгредієнти
Класичний узвар:
100 г сушених груш, 100 г сушених яблук,100 г сушеної вишні, 100 г сушеної сливи, 50 г родзинок,1000 мл води,0,50 стакану цукру.
Узвар зі спеціями:
яблука сушені – жменя, груші сушені – жменя, шипшини плоди сухі - 1 столова ложка, чорнослив – жменя, родзинки – жменя, сушені ягоди журавлини - 1 столова ложка, сушені ягоди полуниці - 1 столова ложка, вода - 1,5 літра. мед - 1 столова ложка, кориця в паличках - 1 шт, бадьян - 2 зірочки, гвоздика ціла - 3 шт., запашний перець горошком - 3 шт.
Кроки
Класичний узвар:
Всі інгредієнти кладемо у холодну воду. Додаємо цукру за смаком і доводимо до кипіння. Кип’ятимо кілька хвилин і знімаємо з вогню. Даємо узвару настоятися 5-6 годин.
Узвар зі спеціями:
В кип’ячу воду кладемо груші, яблука та шипшину, варимо 10 хв. Потім додаємо родзинки, чорнослив, суницю і журавлину. Варимо ще 10 хвилин. Далі додаємо спеції. Даємо вистигнути і потім кладемо мед. Якщо мед додати у гарячий напій, то втратиться багато корисних його властивостей. Даємо настоятися 3-4 години.