top of page

Дієтичні кабачки з гречкою

Інгредієнти

кабачки — 3 середнього розміру

гречка — 150 грамів

печериці — 300 грамів

цибуля ріпчаста — 1

помідори — 2 шт

часник — 1 зубчик

сметана — 1 столова ложка

масло рослинне

сіль, спеції

Кроки

Гречку промивають, заливають водою і ставлять на вогонь. Як тільки вода

закипить, в каструлю додають попередньо нарізану цибулю. Поки гречка

вариться нарізають гриби й подрібнюють часник. Викладають їх на сковорідку

і пасерують близько 5 хвилин. Далі до грибів додають гречку з цибулею і всю

суміш обсмажують до готовності, періодично перемішуючи. Очищені кабачки

розрізають уздовж і вичищають м'якуш. Виходять човники. З м’якоті,

подрібненої на тертці, роблять соус, додаючи сметану і борошно. Потім соус

готують на сковороді приблизно 5−7 хвилин. В човники з кабачків акуратно

викладають начинку з гречки, цибулі та печериць, поливають соусом

і запікають в духовці близько 30 хвилин. Готові фаршировані кабачки подають

з  нарізаними томатами.

© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page