top of page

Запечена курка з пивом

Інгредієнти

Найпростіший рецепт: взяти муку (500 г), додати сіль, перемішати і туди порубати в крихту або натерти на тертці пачку масла або маргарину (200 г), потім влити склянку холодного пива (200 мл) і потроху підсипаючи борошно, замісити тісто.

Кроки

Вимиту курку підсушують паперовою серветкою і натирають сумішшю спецій по своєму смаку. У банку наливають пиво і надягають на неї тушку так, щоб вона щільно сіла. Далі курку відправляють запікати в попередньо розігріту духовку. В процесі приготування пиво випаровується і насичує м'ясо хлібним ароматом, робить його ніжним і соковитим. До речі, випічка на пінному напої завжди вдається, а замісити можна різні види тіста: листкове, пісочне або  бісквітне.


З такого тіста добре випікати піцу або пиріжки. Якщо ви любити страви у фритюрі, то дуже смачну хрустку скоринку можна зробити з кляру на пиві. Ось один з рецептів: у мисці змішують борошно (3 столові ложки), сіль, перець і спеції за смаком, додають соус чилі (2 чайні ложки), вливають пиво (100 мл) і перемішують до однорідності. Суміш залишають «відпочити» на 10 хвилин і потім починають обсмажувати продукти.

bottom of page