top of page

Запечене картопляне пюре

Інгредієнти

Інгредієнти: 

картопля — 800 г 

сир пармезан — 70 г 

яйця — 3 шт. 

часник — 1 шт. 

петрушка — 20 г

сіль — 0,5 ч. л. 

майонез за смаком — 100 г 

соус за смаком - для подачі.


Кроки

КРОКИ 

Почистити та помити картоплю. Нарізати великими шматочками і відварити. Також необхідно в духовці запекти часник, як саме це краще зробити, ви зможете прочитати нижче. Злити воду, проте не всю. Залиште десь 200 мл води. Додати 3 жовтки, сіль, тертий пармезан, попередньо запечений часник і майонез. Картоплем’ялкою доводимо картоплю до консистенції пюре. Перекласти картопляне пюре у кондитерський мішок із зубчастою насадкою діаметром один або півтора сантиметра. На деко, застелене пергаментним папером, видавити крем-пюре, формуючи картопляні троянди. Поставити у розігріту духовку до температури 220 градусів і випікати 15 хвилин до золотисто-коричневого відтінку. Готові картопляні троянди перекласти на блюдо для сервірування. Цю святкову страву можна подавати як гарячу закуску з соусом – майонез або як гарнір до будь-якого м’яса, риби тощо. 




Як запекти часник 

Для приготування крем-пюре потрібно додати запечений часник. Він додасть страві пікантно солодкуватих нот та глибину аромату. Запікати найпростіше цілу головку часнику. 


Кроки

Зніміть верхній шар лушпиння та верх так, щоб із зубчиків були ніби зняті кришечки. Покладіть у форму для запікання. Додайте солі, перцю, можна тим’яну. Полийте оливковою олією. Накрийте фольгою і поставте до розігрітої до 200 градусів духовки на годину. Дайте охолонути та вийміть зубчики із лушпиння. Після цього, у більшості випадків, часник розминається в пюре та використовується за призначенням. Також із запеченого часнику виходить неймовірна намазка для бородинського хліба. 



© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page