Інгредієнти
Сир 450 г
Гарбуз 450-500 г
Яйця 5 шт.
Цукор 200 г
Крохмаль 2 ст. л.
Сметана 100 г
Цедра апельсина1 шт.
Кроки
Для початку у сир треба висипати 100 грамів цукру, вбити 2 яйця, всипати
1 ложку крохмалю і збити все блендером. Перед приготуванням другої частини
запіканки потрібно попередньо запекти гарбуз у духовці, а потім подрібнити
його до стану пюре. У гарбузове пюре слід додати 70 грамів цукру, 2 яйця,
ложку крохмалю, а також апельсинову цедру, яку треба натерти на дрібній
тертушці. Гарбузову масу необхідно збити блендером, а потім підготувати
форму для запікання, застеливши її пергаментним папером та змастивши
маслом. Викласти на середину форми ложку сирної маси, зверху – гарбузової і
так продовжувати, доки форма не заповниться. Зверху страву можна замазати
гарбузовою масою і відправити в духовку хвилин на 30-40, встановивши
температуру 180 градусів. Поки запіканка готується, підготуємо заливку. 100
грамів печеного гарбуза необхідно змішати зі сметаною, вбити 1 яйце, додати
20 грамів цукру і збити за допомогою блендера. Підготовлену заливку треба
розподілити на поверхні спеченої запіканки і поставити страву в духовку ще на
10 хвилин.