top of page

Запіканка сирно-гарбузова

Інгредієнти

Сир 450 г

Гарбуз 450-500 г

Яйця 5 шт.

Цукор 200 г

Крохмаль 2 ст. л.

Сметана 100 г

Цедра апельсина1 шт.

Кроки

Для початку у сир треба висипати 100 грамів цукру, вбити 2 яйця, всипати

1 ложку крохмалю і збити все блендером. Перед приготуванням другої частини

запіканки потрібно попередньо запекти гарбуз у духовці, а потім подрібнити

його до стану пюре. У гарбузове пюре слід додати 70 грамів цукру, 2 яйця,

ложку крохмалю, а також апельсинову цедру, яку треба натерти на дрібній

тертушці. Гарбузову масу необхідно збити блендером, а потім підготувати

форму для запікання, застеливши її пергаментним папером та змастивши

маслом. Викласти на середину форми ложку сирної маси, зверху – гарбузової і

так продовжувати, доки форма не заповниться. Зверху страву можна замазати

гарбузовою масою і відправити в духовку хвилин на 30-40, встановивши

температуру 180 градусів. Поки запіканка готується, підготуємо заливку. 100

грамів печеного гарбуза необхідно змішати зі сметаною, вбити 1 яйце, додати

20 грамів цукру і збити за допомогою блендера. Підготовлену заливку треба

розподілити на поверхні спеченої запіканки і поставити страву в духовку ще на

10 хвилин.

bottom of page