top of page

Капуста з чорносливом та грибами

Інгредієнти

Інгредієнти 


1 кг нарізаної капусти 

1 шт. цибуля 

1 шт. морква 

400 г гриби

100 г чорнослив 

500 мл вода 

перець солодкий заморожений 

сіль, чорний мелений перець 

лавровий лист 

олія для смаження 

4,5-5 л каструля 


Кроки

Кроки


Чорнослив заливаємо кип’ятком і залишаємо на 20 хвилин. Далі зливаємо воду, нарізаємо його на шматочки. Овочі: капусту, цибулю, часник, моркву, гриби промиваємо та очищаємо від шкірочки. Нарізаємо: цибулю півкільцями, часник дрібно, моркву натираємо на грубу терку, капусту шинкуємо дрібно, гриби нарізаємо слайсами. Розігріваємо сковорідку, викладаємо гриби, обсмажуємо помішуючи, поки випарується вся рідина з грибів, далі додаємо олію, моркву, цибулю, часник, обсмажуємо до м’якоті. В кінці додаємо солодкий перець, перемішуємо знімаємо з вогню. В каструлю викладаєте капусту, зверху засмажку, потім наливаєте воду у сковорідку в якій робили засмажку, обмиваєте і виливаєте зверху на капусту, тепер все гарно перемішуємо. Прикриваємо кришкою ставимо на вогонь і тушкуємо 40 хвилин, до готовності. За 5 хвилин, додаємо спеції до смаку і лавровий лист, тушкуємо ще 5 хвилин і вимикаємо. Далі накриваємо рушником і даємо настоятись. Подаємо до столу.

bottom of page