top of page

Класична паска

Інгредієнти

Інгредієнти для тіста

Молоко - 500 г.

Борошно - 1 кг.

Вершкове масло - 200 г.

Цукор - 300 г.

Яйця - 6 шт.

Сухі дріжджі - 12 г.

Ізюм - 275 г.

Ванільний цукор - 1 ч. л.

Сіль - щіпка.

Для глазурі

Пудра цукрова - 1 ст.

Білок - 1 шт.

Сік лимонний - 1 ст. л.


Кроки

Кроки


Яйця і масло дістати з холодильника заздалегідь, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Спочатку потрібно зробити опару. Половину борошна змішати з дріжджами. Влити тепле молоко і помішувати. Посуд з опарою накрити плівкою і прибрати в тепле місце на півгодини.

Яйця розділити на білки і жовтки. Жовток збити з цукром і ванільним цукром до пишної світлої маси. Білки збити блендером до стійкої піни. Збиті жовтки додати в опару, посолити і вмішати розм'якшене вершкове масло. Акуратно вмішати в суміш збиті білки.

Просіяти решту борошна і замісити тісто руками. Тісто на пасху має бути м'яким і податливим. Посуд з тістом накрити рушником і прибрати в тепле місце на годину. Ізюм промити і залити гарячою водою на 15 хвилин. Обсушити і перемішати зі жменею борошна. Додати родзинки і замісити тісто ще раз, залишити на 10 хвилин.

Форми для паски змастити маслом, викласти тісто на третину обсягу. Залишити тісто в формах на 10 хвилин, щоб воно повністю піднялося в формі. Поставити паски в духовку на 10 хвилин при температурі 100 градусів, потім збільшити температуру до 180 градусів і залишити випічку на 40 хвилин. Для глазурі білок яйця збити блендером. Не перестаючи збивати, додати поступово склянку цукрової пудри і столову ложку лимонного соку. Остиглі паски полити глазур'ю і посипати прикрасами.


bottom of page