Інгредієнти
Інгредієнти для тіста
Молоко - 500 г.
Борошно - 1 кг.
Вершкове масло - 200 г.
Цукор - 300 г.
Яйця - 6 шт.
Сухі дріжджі - 12 г.
Ізюм - 275 г.
Ванільний цукор - 1 ч. л.
Сіль - щіпка.
Для глазурі
Пудра цукрова - 1 ст.
Білок - 1 шт.
Сік лимонний - 1 ст. л.
Кроки
Кроки
Яйця і масло дістати з холодильника заздалегідь, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Спочатку потрібно зробити опару. Половину борошна змішати з дріжджами. Влити тепле молоко і помішувати. Посуд з опарою накрити плівкою і прибрати в тепле місце на півгодини.
Яйця розділити на білки і жовтки. Жовток збити з цукром і ванільним цукром до пишної світлої маси. Білки збити блендером до стійкої піни. Збиті жовтки додати в опару, посолити і вмішати розм'якшене вершкове масло. Акуратно вмішати в суміш збиті білки.
Просіяти решту борошна і замісити тісто руками. Тісто на пасху має бути м'яким і податливим. Посуд з тістом накрити рушником і прибрати в тепле місце на годину. Ізюм промити і залити гарячою водою на 15 хвилин. Обсушити і перемішати зі жменею борошна. Додати родзинки і замісити тісто ще раз, залишити на 10 хвилин.
Форми для паски змастити маслом, викласти тісто на третину обсягу. Залишити тісто в формах на 10 хвилин, щоб воно повністю піднялося в формі. Поставити паски в духовку на 10 хвилин при температурі 100 градусів, потім збільшити температуру до 180 градусів і залишити випічку на 40 хвилин. Для глазурі білок яйця збити блендером. Не перестаючи збивати, додати поступово склянку цукрової пудри і столову ложку лимонного соку. Остиглі паски полити глазур'ю і посипати прикрасами.