Інгредієнти
300 мл журавлиного соку
1 л газованої води
3-5 капель екстракту м’яти
Для сиропу:
1 лимон
100 мл негазованої води
80 г цукру
Для оздоблення:
кубики льоду
цукор
гілочки розмарину
100 г свіжих ягід журавлини
Кроки
Змочити краї келихів теплою водою і вмочити в цукор. Дати цукру
затвердіти. Лимон обдати окропом, обсушити. Вичавити сік. Приготувати
сироп середньої густоти із соку лимона, цукру й води, дати йому охолонути.
Занурити журавлину в теплий сироп на 8-10 хв, вийняти. Відкласти трохи
журавлини, решту нанизати на шпажки. В шейкері з’єднати остиглий сироп і
журавлиний сік, додати мятний екстракт та добре збовтати. Розкласти по
підготовлених келиках кубики льоду, кожен наповнити на 2/3 газованою
водою і долити приготовлену в шейкері суміш. У кожен келих покласти
трохи журавлини і гілочку розмарину. Шпажки з ягодами подати окремо.