top of page

Коктейль із журавлини «Насолода»

Інгредієнти

300 мл журавлиного соку

1 л газованої води

3-5 капель екстракту м’яти

Для сиропу:

1 лимон

100 мл негазованої води

80 г цукру

Для оздоблення:

кубики льоду

цукор

гілочки розмарину

100 г свіжих ягід журавлини

Кроки

Змочити краї келихів теплою водою і вмочити в цукор. Дати цукру

затвердіти. Лимон обдати окропом, обсушити. Вичавити сік. Приготувати

сироп середньої густоти із соку лимона, цукру й води, дати йому охолонути.

Занурити журавлину в теплий сироп на 8-10 хв, вийняти. Відкласти трохи

журавлини, решту нанизати на шпажки. В шейкері з’єднати остиглий сироп і

журавлиний сік, додати мятний екстракт та добре збовтати. Розкласти по

підготовлених келиках кубики льоду, кожен наповнити на 2/3 газованою

водою і долити приготовлену в шейкері суміш. У кожен келих покласти

трохи журавлини і гілочку розмарину. Шпажки з ягодами подати окремо.

bottom of page