top of page

Коростенські деруни

Інгредієнти

Інгредієнти:

Картопля (середні бульби) - 5 шт.

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Яйце куряче - 1 шт.

Борошно

Сіль, перець чорний мелений - за смаком Для соусу:

Сир - 70 г

Сметана - 150 г

Часник - 1 зубчик

Зелень (зелена цибуля або кріп)



Кроки

Кроки:


Картоплю та цибулю очистити. При цьому очищену картоплю не варто опускати в холодну воду, адже з неї вийде частина крохмалю. Якщо маса вийшла досить рідкою, потрібно злити трохи зайвої рідини, прикриваючи загальну масу ножем. Далі додати трохи борошна. Розігріти сковороду, налити трішки олії. Смажити деруни на середньому вогні. Готові деруни викласти на серветки або паперові рушники, щоб стекла зайва олія. Деруни можна подавати зі сметаною, або ж зробити соус. Сир перетерти на сметану через дрібне сито. Добре перемішати, злегка посолити, додати розчавлений часник та зелень. Перемішати все до однорідної маси.


bottom of page