Інгредієнти
Інгредієнти
175 г вершкового масла
300 г борошна
1 ч. л. розпушувача
дрібка солі
ванілін
125 г сметани
Кроки
Кроки
З лимонів зняти цедру. Вичавити сік. В каструлю влити весь сік. Повинно бути десь 6 ст. л соку. Додати 150 г цукру і проварити на малому вогні 10 хвилин. Тим часом, вершкове масло збити з цукром пару хвилин, по одному додати яйця. В цю суміш додати борошно, розпушувач, сіль, ванілін, мак за смаком. Перемішати.
Вийде вершкове, густе тісто. Викласти в прямокутну форму застелену пергаментом. Випікати 45 - 50 хвилин, при температурі 180 градусів. Коли кекс трохи охолоне, наколоти його дерев'яною паличкою і пропитати сиропом. Залишити до повного охолодження і насолоджуватися. Сиропом поливайте не дуже щедро, все ж не забувайте що це лимонний сироп! Замість лимона в цьому кексі можна використати апельсини.