top of page

Літні страви

Інгредієнти

Кроки

Приготуйте баклажан та солодкий перець на вугіллі. Овочі варто запекти, а потім зняти обгорілу шкірку. Додати оливкову олію та посолити. Якщо ти не маєш змоги приготувати овочі на вулиці, підійде звичайна духовка, але тоді треба виставити максимальну температуру. Найпопулярніша страва з кабачків — оладки. Радимо робити такі оладки основою сніданків та додавати в них яйце, а от про борошно — забути. Щоб кабачки менше розпадалися без борошна, треба відтискати зайву вологу, використовувати тоненьку лопатку та хорошу пательню. До холодного салату з печеною картоплею  треба додати охолоджену печену картоплю, цикорій, в’ялені оливки та свіжий часник. Заправити оцтом та гірчицею. До салату з буряком потрібно змішати шпинат, інший листовий салат та тонко нарізаний свіжий буряк. Також можна додати ожину чи грейпфрут. Заправити сіллю. Пропонуємо зробити корисний вегетаріанський бургер із запеченими баклажанами. “Булочку” зробити з відвареного пшона, лісових грибів та цибулі. А баклажан використати як начинку. Нутриціологиня радить приготувати на вугіллі рибу або дієтичне м’ясо та додати до них сезонні овочі: цвітну капусту, стручкову квасолю та кунжут. Сухе повітря, морський бриз, висока літня температура та постійне перебування на сонці зневоднюють наш організм набагато швидше, ніж звичайно.Вода – основний елемент людського тіла. Тому необхідно вживати якомога більше рідини, яка поліпшує обмін речовин, полегшує травні процеси та допомагає вивести з організму шкідливі токсини. Вода – це головний елемент клітин, з яких складається людське тіло. Влітку необхідно випивати не менше 2,5 літрів рідини протягом доби.

bottom of page