top of page

Національна українська страва - вареники з грибами

Інгредієнти

  • 100-150 г грибів (білих або печериць)

  • 4 цибулини

  • 600 г борошна

  • 200-250 мл кефіру

  • 2 яйця, сіль – до смаку

  • сода - на кінчику ножа

  • рослинна олія

  • 100-150 г вершкового масла

  • 150-200 мл молока

  • мелений перець до смаку, зелень для прикраси

Кроки

Гриби замочи в молоці. Потім відвари в підсоленій воді, дрібно наріж кубиками й додай до нарізаних 2 цибулин, які в цей час смажаться на сковорідці на вершковому маслі. Тушкуй начинку на повільному вогні 5-7 хвилин, ретельно помішуючи. Кефір і яйця ретельно змішай, додай сіль, соду, просіяне борошно та заміси тісто. Воно має бути м'яке і щільне, але не надто туге.

Дай тісту настоятися 30-40 хвилин. Остуди грибну начинку. І переходь до «мундира» для вареників. Сформуй із тіста валики, наріж на невеликі шматочки, зроби з них кругляшки, обваляй у борошні та розкачай кружечки  середньої товщини.

Сформуй вареники з грибною начинкою, відвари, відкинь на сито, переклади в каструлю, заправивши розтопленим вершковим маслом і цибулею, обсмаженою на рослинній олії. Постав у духовку на 2-3 хвилини. Потім подавай до столу. Смачним доповненням до вареників із грибами, крім підсмаженої цибулі, є свіжа зелень і сметана.

bottom of page