top of page

Неймовірна моркв'яна паска

Інгредієнти

Опара:

3-4 ст. л. теплого молока,

15 г свіжих дріжджів ,

1 ст. л. цукру,

2 ст. л. борошна.

Тісто:

500 г борошна,

200 г моркви,

150 г цукру,

100 г вершкового масла,

3 яйця,

250 г цукатів та сухофруктів ,

ванільний цукор,

1 ч. л. кориці,

0,5 ч. л. солі,

50 мл коньяку.

Вихід: цієї кількості тіста вистачає на дві великі формочки або на чотири маленькі.

Кроки

Для опари: змішати тепле молоко, цукор, дріжджі, потім додати просіяне борошно і знову

перемішати до розчинення грудочок. Дати постояти хвилин 15-20 в теплому місці.

Для тіста: збити яйця з цукром і ванільним цукром до білого кольору.

 

Моркву натерти дрібно на тертці.

В добре збиті яйця додати опару, що підійшла, і терту моркву, перемішати.

Окремо змішати просіяне борошно, сіль і корицю. Додати борошняну суміш в тісто,

перемішати. Додати м'ке вершкове масло.

Вимішувати щонайменше 10 хвилин.

Миску з тістом накрити і відправити в тепло на годину.

Сухофрукти й цукати замочити в коньяку.

Додати замочені цукати й сухофрукти, перемішати.

Тісто накрити і знову відправити в тепло на годину підійматися.

Формочки злегка змастити вершковим маслом.

Тісто викласти в форми на половину.

Накрити й знову дати постояти в теплі годину.

Випікати паски у заздалегідь нагрітій духовці при 180°С приблизно годину.

Готові паски вкрити глазур'ю та прикрасити на свій смак. Спробуйте!

bottom of page