Інгредієнти
Опара:
3-4 ст. л. теплого молока,
15 г свіжих дріжджів ,
1 ст. л. цукру,
2 ст. л. борошна.
Тісто:
500 г борошна,
200 г моркви,
150 г цукру,
100 г вершкового масла,
3 яйця,
250 г цукатів та сухофруктів ,
ванільний цукор,
1 ч. л. кориці,
0,5 ч. л. солі,
50 мл коньяку.
Вихід: цієї кількості тіста вистачає на дві великі формочки або на чотири маленькі.
Кроки
Для опари: змішати тепле молоко, цукор, дріжджі, потім додати просіяне борошно і знову
перемішати до розчинення грудочок. Дати постояти хвилин 15-20 в теплому місці.
Для тіста: збити яйця з цукром і ванільним цукром до білого кольору.
Моркву натерти дрібно на тертці.
В добре збиті яйця додати опару, що підійшла, і терту моркву, перемішати.
Окремо змішати просіяне борошно, сіль і корицю. Додати борошняну суміш в тісто,
перемішати. Додати м'ке вершкове масло.
Вимішувати щонайменше 10 хвилин.
Миску з тістом накрити і відправити в тепло на годину.
Сухофрукти й цукати замочити в коньяку.
Додати замочені цукати й сухофрукти, перемішати.
Тісто накрити і знову відправити в тепло на годину підійматися.
Формочки злегка змастити вершковим маслом.
Тісто викласти в форми на половину.
Накрити й знову дати постояти в теплі годину.
Випікати паски у заздалегідь нагрітій духовці при 180°С приблизно годину.
Готові паски вкрити глазур'ю та прикрасити на свій смак. Спробуйте!