Інгредієнти
300-400 грамів - свинини
400 грамів - квашеної капусти
3 літри - води
400 грамів картоплі
2 - морквини
2 - цибулини
30-50 мл - рослинної олії
2-3 столових ложки - томатної пасти
1/2 склянки - пшона
зелень кропу; перець і сіль на смак
Кроки
Промийте м’ясо і помістіть його в каструлю з водою. Коли бульйон закипить, видаліть піну. Варіть свинину до повної готовності. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на середній терці. Картоплю наріжте кубиками або соломкою.
На сковороді розігрійте олію і обсмажте на ньому моркву і цибулю до м’якості. Коли м’ясо звариться, вийміть його. Додайте в бульйон картоплю.
Пшоно промийте і додайте його в каструлю приблизно через 10-15 хвилин після картоплі.
Через 5-7 хвилин додайте квашену капусту і обсмажені моркву з цибулею, а також томатну пасту. Варити все разом ще близько 5 хвилин, потім додайте м'ясо і закип'ятіть. Додайте зелень кропу, перець і сіль. Традиційний капусняк готовий!