Інгредієнти
кабачок— 1 шт.
баклажан— 3 шт.
ріпчаста цибуля— 2 шт.
помідор— 4 шт.
рослинна олія— 100 мл.
сіль
часник
Кроки
Вимийте і висушіть баклажани. Запікайте їх цілком. Готуйте їх, поки вони не стану чорними. Не забудьте перевертати, щоб м'якоть всередині рівномірно спеклась. Кабачок наріжте невеликими кубиками. Цибулю подрібніть. Розігрійте масло в казані і підсмажте в ньому цибулю до рум'яного кольору. Додайте до цибулі кабачки. Закрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні до м'якості. Готові овочі потовчіть в пюре. Повинна вийти однорідна консистенція. Баклажани трохи остудіть, очистіть від шкірки і дайте стекти воді. Порубайте їх ножем в кашку. Перекладіть баклажани до кабачків і тушкуйте все разом ще 5 хвилин. Помідори помийте, видаліть шкірку і протріть через тертку до баклажанів. Додайте сіль. Доведіть овочі до кипіння і тушкуйте 5 хвилин. В кінці приготування додайте подрібнений часник, перемішайте. Дайте ікрі трохи настоятися.