top of page

Паска з цукатами

Інгредієнти

4 склянки пшеничного борошна,

70 г свіжих дріжджів,

1 стакан молока,

200 г вершкового масла,

6 яєць,

0,5 склянки цукру,

0,5 склянки апельсинових цукатів,

0,5 склянки дрібного ізюму,

ванільний цукор,

1 ч. л. солі.

Кроки

Приготувати тісто опарним способом: розвести дріжджі в невеликій кількості молока, половину борошна з’єднати з теплим молоком, додати дріжджі. Коли тісто підніметься, покласти в нього борошно, що залишилося, яйця, цукор, цукати і родзинки, ванільний цукор, сіль. Все ретельно вимісити. Дати тісту піднятися 2-3 рази. Готове тісто викласти (1/3 по висоті) у форму для паски або в каструлю з високими стінками, вистелену промасленим папером. Поставити на деякий час до збільшення обсягу приблизно до середини висоти форми. Після цього поставити форму в нагріту духовку, випікати при температурі 200-210 градусів. Готову паску покрити глазур’ю.

© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page