Інгредієнти
Інгредієнти для опари
300 мл молока
20 г цукру
5 г сухих дріжджів
150 г борошна
Інгредієнти для тіста
опара
яйця 2 шт
100 г цукру
5 г солі
500 г борошна
200 г вершкового масла розм'якшеного
Кроки
Кроки
Для опари - якщо сухі дріжджі, то змішуємо їх з борошном. Якщо пресовані дріжджі, розчиняємо їх в теплому молоці. У злегка тепле молоко додаємо цукор і борошно з дріжджами. Перемішуємо до однорідності. Накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце. Приготуємо тісто для краффінів: змішуємо яйця з цукром, сіллю. Перемішуємо. Додаємо опару. Просіваємо борошно через сито, додаємо розм'якшене вершкове масло. Вимішуємо тісто. Перекладаємо тісто в миску, накриваємо рушником, прибираємо в тепле місце на 1 годину. на 6 рівних частин. Формуємо кульки, накриваємо їх харчовою плівкою. Паралельно проціджуємо родзинки, зливаємо сироп. Розкочуємо тісто в прямокутник, розміром приблизно 30*40 см, товщиною 3 мм. Промащуємо поверхню тесту розм'якшеним вершковим маслом. Випікаємо в формах при температурі 180 градусів, 30-35 хвилин.