top of page

Паска Краффін

Інгредієнти

Інгредієнти для опари

300 мл молока 

20 г цукру 

5 г сухих дріжджів 

150 г борошна 

Інгредієнти для тіста

опара

яйця 2 шт

100 г цукру 

5 г солі 

500 г борошна 

200 г вершкового масла розм'якшеного 


Кроки

Кроки

Для опари - якщо сухі дріжджі, то змішуємо їх з борошном. Якщо пресовані дріжджі, розчиняємо їх в теплому молоці. У злегка тепле молоко додаємо цукор і борошно з дріжджами. Перемішуємо до однорідності. Накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце. Приготуємо тісто для краффінів: змішуємо яйця з цукром, сіллю. Перемішуємо. Додаємо опару. Просіваємо борошно через сито, додаємо розм'якшене вершкове масло. Вимішуємо тісто. Перекладаємо тісто в миску, накриваємо рушником, прибираємо в тепле місце на 1 годину.  на 6 рівних частин. Формуємо кульки, накриваємо їх харчовою плівкою. Паралельно проціджуємо родзинки, зливаємо сироп. Розкочуємо тісто в прямокутник, розміром приблизно 30*40 см, товщиною 3 мм. Промащуємо поверхню тесту розм'якшеним вершковим маслом. Випікаємо в формах при температурі 180 градусів, 30-35 хвилин.


bottom of page