top of page

Пиріг з гарбуза «Насолода»

Інгредієнти

Для тіста:

  • 100 г борошна

  • 20 г подрібненого на борошно мигдалю

  • 75 г м'якого вершкового масла

  • 1 ст. л. цукру

  • 1 лимон (цедра)

  • 1 яйце (жовток)

  • сіль

  • вершкове масло і борошно для форми


Для крему:

  • 700 г гарбуза

  • 2 яйця

  • 80 г меду

  • 1 ст. л. спецій (кориця, гвоздика, мускатний горіх, імбир)

  • 1 ст. л. рому

  • 1 ст. л. крохмалю

  • 2 ст. л. подрібненого на борошно мигдалю

Кроки

Готувати пиріг  вформі діаметром 24 см. Краще взяти круглу форму. В одній мисці змішайте борошно з мигдалем, вершковим маслом, цукром, подрібненою лимонною цедрою, дрібкою солі і яєчним жовтком. Вимішуйте до утворення однорідного тіста. Замотайте тісто в целофанову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин. Почистьте гарбуз, поріжте м'якуш шматочками. Варіть шматочки гарбуза на пару 20 хвилин. За допомогою  міксера перемішайте гарбуз з яйцями, медом, спеціями, ромом і крохмалем до утворення однорідного крему. Розкачайте тісто до товщини приблизно 4 мм. Форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Вистеліть тістом. Защипніть краї, щоб вони прилипли до форми. Насипте на дно форми подрібнений мигдаль і залийте гарбузовим кремом. Розрівняйте лопаткою поверхню. Оберніть шаром фольги, прикриваючи края. Випікайте 50 хвилин при 180 градусах. Після того як гарбузовий пиріг спікся, дістаньте його з духовки та накрийте вафельним рушником — нехай охолоне і дійде до стану повної готовності. На стіл його подають охолодженим.У класичних рецептах гарбузовий пиріг прикрашають збитими вершками і їдять з кулькою ванільного морозива. Якщо ви ласун, посипте зверху цукровою пудрою або полийте гарячим шоколадом. Додати більшою ситості допоможуть волоські горіхи або мигдаль. Насолоджуйтесь!

© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page