Інгредієнти
Для тіста:
100 г борошна
20 г подрібненого на борошно мигдалю
75 г м'якого вершкового масла
1 ст. л. цукру
1 лимон (цедра)
1 яйце (жовток)
сіль
вершкове масло і борошно для форми
Для крему:
700 г гарбуза
2 яйця
80 г меду
1 ст. л. спецій (кориця, гвоздика, мускатний горіх, імбир)
1 ст. л. рому
1 ст. л. крохмалю
2 ст. л. подрібненого на борошно мигдалю
Кроки
Готувати пиріг вформі діаметром 24 см. Краще взяти круглу форму. В одній мисці змішайте борошно з мигдалем, вершковим маслом, цукром, подрібненою лимонною цедрою, дрібкою солі і яєчним жовтком. Вимішуйте до утворення однорідного тіста. Замотайте тісто в целофанову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин. Почистьте гарбуз, поріжте м'якуш шматочками. Варіть шматочки гарбуза на пару 20 хвилин. За допомогою міксера перемішайте гарбуз з яйцями, медом, спеціями, ромом і крохмалем до утворення однорідного крему. Розкачайте тісто до товщини приблизно 4 мм. Форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Вистеліть тістом. Защипніть краї, щоб вони прилипли до форми. Насипте на дно форми подрібнений мигдаль і залийте гарбузовим кремом. Розрівняйте лопаткою поверхню. Оберніть шаром фольги, прикриваючи края. Випікайте 50 хвилин при 180 градусах. Після того як гарбузовий пиріг спікся, дістаньте його з духовки та накрийте вафельним рушником — нехай охолоне і дійде до стану повної готовності. На стіл його подають охолодженим.У класичних рецептах гарбузовий пиріг прикрашають збитими вершками і їдять з кулькою ванільного морозива. Якщо ви ласун, посипте зверху цукровою пудрою або полийте гарячим шоколадом. Додати більшою ситості допоможуть волоські горіхи або мигдаль. Насолоджуйтесь!