Інгредієнти
100 г олії, 2 цибулини, 2-3 морквини, 1 головка часнику, 200 г солодкого гарбуза, 300 г рису, 1 ст. л. солі, 1 жменя родзинок, чорносливу або інших сухофруктів, барбарис, куркума, зіра за смаком.
Кроки
Рис промийте, замочіть в прохолодній воді. Наріжте цибулю, моркву, гарбуз. У казані або глибокій каструлі обсмажте цибулю до прозорості. Поверх цибулі покладіть моркву, злегка посоліть, додайте зіру, барбарис, куркуму. Залиште тушитись під кришкою на слабкому вогні на 10 хвилин. На моркву викладіть гарбуз разом з цілими зубчиками часнику і сухофруктами. Накрійте гарбуз шаром рису, добре його посоліть і розрівняйте. Влийте гарячу воду, щоб вона піднялася над рисом на 1-1,5 см. Дочекайтеся кипіння, якщо воно відбувається нерівномірно, розподіліть рис рівніше. Накрійте казан кришкою і залиште на слабкому вогні на 20-25 хвилин, поки вода повністю не вбереться в рис. Розкладаючи по тарілках, плов краще не перемішувати, а зачерпувати з дна.