top of page

Полуничний торт

Інгредієнти

Інгредієнти для бісквіта 

5 яєць

170 г цукру

40 г кисіль полуничний

100 г борошна

1 ч. л.  розпушувача


Полуничний шар

400 г полуниці

2 пакета полуничного желе

400 мл води


Крем

 600 г сметани

 60 г цукру

 1 пакет ванільного цукру

 1 пакет загусника

 100 г шоколаду


Кроки

Кроки

Для бісквіту 5 білків збити в піну. Додати цукор та збивати, доки маса не стане густою. Додати жовтки, а затим – кисіль. У рецепті - полуничний кисіль, але можна додати будь-який інший або замінити крохмалем. Додати борошно, розпушувач, замісити тісто. Викладаємо тісто на застелену форму та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин. Розрізаємо бісквіт на 2 частини, нижня частина має бути більшою за верхню. Ложкою виймаємо середину бісквіту. Щільно, одну біля одної, викладаємо в нижній бісквіт цілу полуницю. Полуничне желе розчиняємо в 400 мл окропу, даємо охолонути. Напівзагусле желе викладаємо на полуницю. Відправляємо у холодильник для застигання. Тим часом готуємо крем. Середину з бісквіту подрібнюємо до крихти. Окремо збиваємо сметану, цукор та ванільний цукор. Якщо сметана магазинна, використовуйте загусник для сметани. Але якщо сметана жирна і добре збивається - можна не додавати. До збитої сметани додати крихти з бісквіту, 100 г шоколаду потерти на тертку. Перемішати. Змастити другу частину бісквіту кремом та викладаємо на охолоджене желе. Залишаємо в холодильнику на кілька хвилин для стабілізації. Полити шоколадом і прикрасити на свій смак. Смачний, ніжний, м'якенький, соковитий тортик на вашому столі виглядатиме чудово!


bottom of page