Інгредієнти
Інгредієнти для бісквіта
5 яєць
170 г цукру
40 г кисіль полуничний
100 г борошна
1 ч. л. розпушувача
Полуничний шар
400 г полуниці
2 пакета полуничного желе
400 мл води
Крем
600 г сметани
60 г цукру
1 пакет ванільного цукру
1 пакет загусника
100 г шоколаду
Кроки
Кроки
Для бісквіту 5 білків збити в піну. Додати цукор та збивати, доки маса не стане густою. Додати жовтки, а затим – кисіль. У рецепті - полуничний кисіль, але можна додати будь-який інший або замінити крохмалем. Додати борошно, розпушувач, замісити тісто. Викладаємо тісто на застелену форму та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин. Розрізаємо бісквіт на 2 частини, нижня частина має бути більшою за верхню. Ложкою виймаємо середину бісквіту. Щільно, одну біля одної, викладаємо в нижній бісквіт цілу полуницю. Полуничне желе розчиняємо в 400 мл окропу, даємо охолонути. Напівзагусле желе викладаємо на полуницю. Відправляємо у холодильник для застигання. Тим часом готуємо крем. Середину з бісквіту подрібнюємо до крихти. Окремо збиваємо сметану, цукор та ванільний цукор. Якщо сметана магазинна, використовуйте загусник для сметани. Але якщо сметана жирна і добре збивається - можна не додавати. До збитої сметани додати крихти з бісквіту, 100 г шоколаду потерти на тертку. Перемішати. Змастити другу частину бісквіту кремом та викладаємо на охолоджене желе. Залишаємо в холодильнику на кілька хвилин для стабілізації. Полити шоколадом і прикрасити на свій смак. Смачний, ніжний, м'якенький, соковитий тортик на вашому столі виглядатиме чудово!