top of page

Польський різдвяний маковець

Інгредієнти

ТІСТО: 500 мл молока, 50 г свіжих дріжджів, 1–1,2 кг борошна, 2 яйця, 150 г вершкового масла, 150 г цукру, неповна чайна ложка солі, 2 чайні ложки ванільного цукру.


МАКОВА НАЧИНКА: 250 г маку,100 г цукру, столова ложка вершкового масла, цукрова пудра для присипки.

Кроки

У теплому молоці розвести 2 чайні ложки цукру і дріжджі. Додати 500 г борошна, перемішати. Поставити в тепло, через 30 хв. дріжджі почнуть «грати». У готову опару додати сіль, цукор і ванільний цукор. Додати м’яке масло. Ввести яйця, перемішати. Всипати борошно, що залишилося, замісити тісто. Воно не повинно бути крутим і прилипати до рук. Знову поставити в тепло на 50–60 хв. Для начинки мак у каструльці залити окропом, щоб прикрити мак. Залишити на 10–15 хв. Поставити на плиту, додати цукор і проварити на невеликому вогні близько 5–7 хв. Ретельно розтерти мак до утворення молочка. Додати розтоплене масло, розтерти. Тісто, яке підросло і збільшилося мінімум удвічі, розділити на 2 частини, розкачати на прямокутники 5–7 мм завтовшки. Викласти макову начинку, не доходячи 2–3 см до країв. Згорнути рулети, краї притиснути. Загорнути кожен рулет у папір для випічки, щоб вийшли не тугі згортки (залишити зверху приблизно 2 см вільними). Перекласти рулети на сухе деко. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 40–45 хв. Розгорнути маковці, дати охолонути, накривши рушником. Притрусити цукровою пудрою.

bottom of page