Інгредієнти
Інгредієнти
Баклажан 1.5 кг
Цибуля червона 1 шт
Петрушка 1 пуч.
Кінза 1 пуч.
Базилік 1 пуч.
Горіхи волоські 100 г
Часник 3 зуб.
Хмелі-сунелі 1 ч. л.
Перець червоний пекучий 0.5 ч. л.
Коріандр 0.5 ч. л.
Оцет яблучний 5% 3 ч. л.
Сіль за смаком
Олія рослинна
Кроки
Кроки
Баклажани нарізати великими шматочками, посипати сіллю, перемішати і залишити на 10 хвилин. Нарізаємо дрібно одну велику червону цибулину. До цибулі додаємо подрібнені петрушку та кінзу, базилік. Злегка посолити. Баклажани промити від солі та акуратно віджати. Обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією в кілька заходів, викладаємо в один ряд. Вони мають бути повністю готовими та підзолотитися. Волоські горіхи подрібнити. До горіхів додамо часник. Сюди ж всипаємо хмелі-сунелі, пекучий перець, коріандр та неповну чайну ложечку солі. Добре перемішуємо. Вливаємо оцет і знову перемішаємо. У глибоку миску викладаємо шарами у декілька разів, спочатку баклажани, на них кладемо суміш зелені та цибулі і повторюємо. Накриваємо кришкою та залишимо настоятися 15 хвилин. Додамо горіхову заправку,відправляємо холодильник на годину. Баклажани із зеленню та горіхами можемо подавати до столу. Смак не описати словами!