top of page

Рататуй

Інгредієнти

  • 1 солодкий перець

  • 2 цибулини

  • 3 зубки часнику

  • 1 кг помідорів

  • 6 ст.л. оливкової олії

  • 1 цукіні

  • 2 баклажани

  • базилік

  • чабрець

  • сіль

  • цукор

Кроки

Крок 1


Баклажани, цукіні, помідори ( 3 шт. відкласти для соусу) нарізати кружками завтовшки 2-3 мм. Баклажан посипати сіллю, залишити на 30 хв, промити водою.


Крок 2


Цибулю, часник, зелень порубати. Зелень змішати з 3 ст.л. олії і 1 зубчиком часника.


Крок 3


Солодкий перець запекти в духовці, зняти шкірку, подрібнити. Зняти шкірку з помідорів, нарізати.


Крок 4


Розігріти олію з часником та цибулею, додати перець, помідори. Тушкувати 7-8 хв.


Крок 5


Овочі подрібнити в блендері. Додати сіль, цукор, перець, чебрець за смаком. Викласти овочі на дно форми. Полити соусом, олією з часником. Форму накрити фольгою. Запікати протягом 1 год при 180 градусах.

bottom of page