top of page

Рецепт салату "Кролик"

Інгредієнти

Для салату:

  • шинка - 200 г

  • рис - 160 г

  • кукурудза консервована - 150 г

  • яйця - 4 шт.

  • цибуля ріпчаста - 60 г

  • огірок - 30 г

  • кріп свіжий - 1 пучок

  • майонез - 80 г

  • сіль - 1/2 ч. л.

  • перець чорний мелений - 1 щіпка.


Для прикраси:

  • сир твердий - 300 г

  • шинка - 60 г

  • маслини без кісточок - 1 шт.

  • зелень свіжа - кілька гілочок, морква - кілька скибочок.

Кроки

Рис промити, викласти в каструлю, залити водою в пропорції 1:2. Відварити до готовності, круто зварити яйця.

Очистити їх від шкаралупи, натерти на тертці.

Шинку і огірок нарізати шматочками, цибулю очистити і теж нарізати дрібними кубиками.

Яйця, шинку, цибулю і огірок з'єднати разом в глибокому посуді. Туди ж додати рис, кукурудзу і подрібнений кріп. Заправити майонезом, посолити, поперчити.

Викласти салат на блюдо, формуючи тулуб і голову кролика. Сир натерти, посипати їм фігуру. З шматочків шинки і сиру зробити вуха і ніс кролика, в з маслин - очі, всі елементи прикріпити зубочистками до тулуба. 

bottom of page