Інгредієнти
Для салату:
шинка - 200 г
рис - 160 г
кукурудза консервована - 150 г
яйця - 4 шт.
цибуля ріпчаста - 60 г
огірок - 30 г
кріп свіжий - 1 пучок
майонез - 80 г
сіль - 1/2 ч. л.
перець чорний мелений - 1 щіпка.
Для прикраси:
сир твердий - 300 г
шинка - 60 г
маслини без кісточок - 1 шт.
зелень свіжа - кілька гілочок, морква - кілька скибочок.
Кроки
Рис промити, викласти в каструлю, залити водою в пропорції 1:2. Відварити до готовності, круто зварити яйця.
Очистити їх від шкаралупи, натерти на тертці.
Шинку і огірок нарізати шматочками, цибулю очистити і теж нарізати дрібними кубиками.
Яйця, шинку, цибулю і огірок з'єднати разом в глибокому посуді. Туди ж додати рис, кукурудзу і подрібнений кріп. Заправити майонезом, посолити, поперчити.
Викласти салат на блюдо, формуючи тулуб і голову кролика. Сир натерти, посипати їм фігуру. З шматочків шинки і сиру зробити вуха і ніс кролика, в з маслин - очі, всі елементи прикріпити зубочистками до тулуба.