top of page

Рецепт шпундри

Інгредієнти

буряк столовий 250 гр.,буряковий квас 300 мл, м’ясо свинина 500 гр., цибуля ріпчаста 80 гр., олія рослинна соняшникова 50 мл. або сало 50 гр,. часник 3 зубчики, цукор,    петрушка, кріп, перець чорний мелений, сіль до смаку.

Кроки

М’ясо миємо, даємо стекти воді, нарізаємо на шматки. Овочі чистимо, зелень, цибулю та часник подрібнюємо. Буряки подрібнюємо дуже дрібно або натираємо на крупній тертці. У високій сковорідці розігріваємо олію або рослинний жир та підсмажуємо шматочки м’яса до золотистого кольору. Додаємо до м’яса буряки та цукор, дві хвилини вимішуємо, вливаємо квас та тушкуємо ~30 хв. до готовності.  Подаємо гарячою як першу страву з буряковою юшкою, яка утворилася під час приготування, або як другу страву з гарніром.

bottom of page