Інгредієнти
400 г довгозернистого пропареного рису; 1 велику моркву; 1 цибулину; червоний болгарський перець; 3 зубчики часнику;400 г броколі (свіжої або ж замороженої); 3 столові ложки оливкової олії; соус соєвий або теріякі; 2 чайні ложки кунжуту; трохи зеленої цибулі та свіжої петрушки; сіль, перець за смаком; сушений перець чилі; за бажанням — суміш спецій для рису чи плова.
Кроки
Промиваємо рис, заливаємо водою.
Ставимо варитися. Додаємо дрібку солі. Тим часом подрібнюємо моркву, цибулю, часник і болгарський перець. У глибокій пательні розігріваємо олію, кидаємо туди овочі, часник, сушений чилі, спеції до рису, обсмажуємо на середньому вогні. Броколі розбираємо на суцвіття, ставимо каструлю, доводимо в ній воду до кипіння. На 4–5 хвилин занурюємо в окріп капусту. Зливаємо капусту. До пательні з підсмаженими овочами додаємо рис, ретельно перемішуємо, обсмажуємо кілька хвилин. Капусту не варто готувати занадто довго. Найкраща консистенція — це коли броколі трошки хрумтить. Перед подачею поливаємо соєвим соусом, перемішуємо на сковорідці та посипаємо кунжутом. Подаємо як самостійну страву або гарнір. Разом з овочами можна обсмажити шматочки курячого філе або індички, а також креветки чи інші морепродукти.