Інгредієнти
болгарський перець червоного кольору 200 г; томати — 500 г; огірок — 250 г; цибуля ріпчаста — 1 шт. середнього розміру; часник — 1 зубок; перець гострий — ½ шт.; яблуко солодке — 1 шт.; сік лимону — 30 мл; сік томатів — 200 мл; оливкова олія — 60 мл; хліб м’який або батон — 80 г; сіль — ½ ч. л;перець чорний мелений — 1/3 ч. л.
Кроки
На кожному вимитому помідорі, з боку плодоніжки, робимо хрестоподібний надріз. Опускаємо в окріп на 1-2 хвилини. Перекладаємо помідори в крижану воду, потім знімаємо шкірку. Розрізаємо помідори навпіл або на 4 частини. Червоний перець миємо, видаляємо насіннєву коробку і нарізаємо великими кубиками. Огірок миємо, зрізаємо шкірку і нарізаємо кубиками. Часточки часнику чистимо і розчавлюємо плоскою стороною леза ножа. Скибочку білого хліба розламуємо на 3-4 шматочки. У чаші блендера подрібнюємо овочі: помідори, огірок, болгарський та гострий перець і часник. Додаємо хліб і подрібнюємо до однорідної маси. Томатну суміш, за смаком, заправляємо сіллю, цукром, винним оцтом, лимонним соком і соусом Табаско. Переливаємо в сито з дрібними осередками і протираємо. Протирати гаспачо через сито необов’язково, але консистенція протертого супу більш приємна і гладка. Додаємо оливкову олію і перемішуємо. Щоб гаспачо настоявся і добре охолов, суп слід прибрати в холодильник на 3-4 години.