top of page

Різдвяний кекс з сухофруктами і мандарином

Інгредієнти

Інгредієнти:


Вершкове масло - 150 г

Цукор - 125 г

Яйця - 3 шт.

Борошно - 125 г

Розпушувач - 1 ч. л.

Мандарини - 2 шт.

Сухофрукти - 150 г

Апельсиновий лікер-2 ст. ложки.

Вершкове масло - 20 г

Цукрова пудра

Яєчний білок - 1 шт.

Цедра лимона.


Кроки

Кроки:


Мандарини очистити від шкірки і розділити на часточки. Сухофрукти обмити і обсушити, на півгодини замочити в лікері. Масло розм'якшити при кімнатній температурі, додати цукор і збити міксером. У масу додати по одному яйцю і перемішувати.

У сковороду покласти шматок масла і трохи цукру, обсмажити з двох сторін часточки мандарина. Додати суміш сухофруктів в лікері в сковороду і томити, поки алкоголь повністю не випарується. Залишити сухофрукти з мандаринами остигати і додати їх в тісто. Форму для кексу змастити маслом і присипати борошном. Викладіть тісто в форму. Випікайте 40 хвилин при 180 градусах. Зверху посипати пудрою і прикрасити.


© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page