top of page

Різдвяний узвар

Інгредієнти

Інгредієнти:


350 г сухофруктів за смаком

3 л води

7–8 ст. л. меду

3 бутони гвоздики

1 ст. л. маку


Кроки

Кроки:


Сушені фрукти та ягоди або їх готовий набір викладіть у друшляк та ретельно промийте під проточною водою.

Після цього викладіть у велику каструлю та залийте 3 л води. Варіть на маленькому вогні протягом 30 хвилин під кришкою, аби смак вийшов більш насиченим.

Вимкніть вогонь і додайте 3 бутони гвоздики і 1 ст. л. маку, добре перемішайте та залиште узвар вистигати.

Коли узвар трохи охолоне і стане теплим, додайте мед. Перемішайте, доки він не розчиниться. Додаємо 7–8 ст. л. Меду. Можете дати трохи менше чи більше, куштуйте.

Добре охолодіть напій і подавайте до столу.


bottom of page