top of page

Різдвяні вареники з капустою

Інгредієнти

Потрібно для тіста: вода холодна – 1 стакан, борошно пшеничне  – 5 склянок, сода харчова – 0,5 ч. л., сіль – 1 щіпка.

Для начинки: капуста кисла (квашена) – 700 г, цибуля ріпчаста – 3 штуки, олія – для смаження, сіль – 1 щіпка, перець чорний мелений – 0, 5 ч. ложки.

Кроки

Кислу капусту промиємо в друшляку.  Розігріємо сковороду з рослинним маслом  і згасемо капусту близько 10 хвилин, періодично помішуючи лопаткою. Цибулю поріжемо  на невеликі кубики. Підсмажимо  на середньому вогні до золотистого кольору на розігрітій сковороді з рослинним маслом близько 5 хвилин. У глибокій мисці змішуємо ложкою кислу капусту і третю частину смаженої цибулі. Додаємо чорний перець, сіль, перемішуємо і  залишаємо остигати при кімнатній температурі. Для тіста змішуємо ложкою в мисці, воду, сіль і соду. Додаємо борошно, приблизно по пів склянки, щоразу ретельно перемішуючи ложкою. Коли тісто стане густим, викладаємо його на робочу поверхню, присипану борошном. Продовжуємо вимішувати, додаючи борошно, щоб тісто стало еластичним, крутим. Відрізаємо від тіста смужку товщиною 2 см і розрізаємо її ножем на однакові кубики. Сторони зрізу мачаємо в борошно. Потім качалкою на робочій поверхні розкачуємо кубики. Викладаємо капустяну начинку столовою ложкою на середину розкатаного кружечка з тіста і скріплюємо по краю.  Готові вареники викладаємо на обробну дошку, присипану борошном. Наливаємо в каструлю холодну воду і доводимо до кипіння на сильному вогні. Солимо за смаком. Опускаємо вареники і варимо в киплячій воді протягом 5 хвилин після закипання. Готові вареники викладаємо шумівкою в миску. Туди ж додаємо решту смажену цибулю і акуратно перемішуємо ложкою. Вареники гарячими розкладаємо по порційних тарілках, подаємо зі сметаною і вершковим маслом.

bottom of page