
Інгредієнти
5 соковитих яблук
100г свіжих або конверсованих ананасів
5 ст. ложек густих вершків
100 г родзинок
100 г волоських горіхів
2 ст. ложки подрібненої зелені естрагону
цукор
Для заправки:
60 г сиру «Горгонзолла»
2 ст. ложки бальзамічного оцту
4 ст. ложки оливкової олії
Кроки
Очистіть від шкірки і серцевини 5 солодких яблук і наріжте їх скибочками. 100 г свіжих або консервованих ананасів нарубати кубиками. Складіть яблука й ананаси в салатник, додайте 100 г родзинок, 100 г волоських горіхів, 2 ст. ложки подрібненої зелені естрагону, цукор за смаком. Додайте 5 ст. ложек густих вершків, ретельно перемішайте і подавайте. Салат з яблук і сиру послужить чудовою закускою для романтичної вечері. Для приготування заправки з'єднайте 60 г сиру «Горгонзолла», 2 ст. ложки бальзамічного оцту і 4 ст. ложки оливкової олії. Ретельно перемішайте всі інгредієнти міксером, додайте сіль і чорний перець за смаком, перемішайте виделкою і охолодіть. Очистіть і наріжте скибочками два крупних кислих яблука, додайте 50 гр. «Горгонзолла», порізаної невеликими шматочками, полийте заправкою і ретельно перемішайте. Викладіть салат в салатник, посипте зверху подрібненими волоськими горіхами і відразу ж подавайте до столу.