top of page

Салат з яблуками

Інгредієнти

  • 5 соковитих яблук

  • 100г свіжих або конверсованих ананасів

  • 5 ст. ложек густих вершків

  • 100 г родзинок

  • 100 г волоських горіхів

  • 2 ст. ложки подрібненої зелені естрагону

  • цукор


Для заправки:

  • 60 г сиру «Горгонзолла»

  • 2 ст. ложки бальзамічного оцту

  • 4 ст. ложки оливкової олії

Кроки

Очистіть від шкірки і серцевини 5 солодких яблук і наріжте їх скибочками. 100 г свіжих або консервованих ананасів нарубати кубиками. Складіть яблука й ананаси в салатник, додайте 100 г родзинок, 100 г волоських горіхів, 2 ст. ложки подрібненої зелені естрагону, цукор за смаком. Додайте 5 ст. ложек густих вершків, ретельно перемішайте і подавайте. Салат з яблук і сиру послужить чудовою закускою для романтичної вечері. Для приготування заправки з'єднайте 60 г сиру «Горгонзолла», 2 ст. ложки бальзамічного оцту і 4 ст. ложки оливкової олії. Ретельно перемішайте всі інгредієнти міксером, додайте сіль і чорний перець за смаком, перемішайте виделкою і охолодіть. Очистіть і наріжте скибочками два крупних кислих яблука, додайте 50 гр. «Горгонзолла», порізаної невеликими шматочками, полийте заправкою і ретельно перемішайте. Викладіть салат в салатник, посипте зверху подрібненими волоськими горіхами і відразу ж подавайте до столу.

© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page