Інгредієнти
тушка курки - 1,6-1,9 кг; яблука - 300 г; ізюм - 2-3 ст. л.; часник - 6-8 зуб.; рослинна олія - 5 ст. л.; томатна паста - 250 г; мед - 3-4 ст. л.; спеції - за смаком; перець і сіль за смаком.
Кроки
Готуємо маринад. Пропущений через прес часник змішаємо з розтопленим медом, томатною пастою, маслом, додаємо сіль, перець і спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо. Курку добре вимиємо, приберемо зайве. Всередині і зовні намажемо приготовленим маринадом. Накриємо плівкою і помістимо в холодильник на 12 годин. Підготуємо начинку. Очищені яблука наріжемо кубиками і з'єднаємо з родзинками. Мариновану курку наповнимо начинкою, а розріз закриємо зубочисткою.
Форму для запікання застелити фольгою, помістити курку і накрити фольгою. Необхідно щоб блискуча сторона фольги було всередині. Запікати курку будемо 1,5-2 години в розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці. За 15 хвилин до готовності фольгу розгорнемо.