Інгредієнти
Інгредієнти:
500 г сиру 5-9% жирності
4 яйця
100 г сметани 15-20% жирності
150 г цукру
10 г ванільного цукру
60 г пшеничного борошна
50-75 г родзинок
25 г вершкового масла
1-2 ст. л. цукрової пудри для декору
½ ч. л. солі
Кроки
Кроки:
Духовку розігрійте до 180 градусів. Візьміть 500 г кисломолочного сиру та перебийте блендером. Яєчні жовтки (4 шт.) відокремте від білків і додайте в посуд з сиром. Білки зберіть в іншу миску. У ємність з сиром і жовтками додайте половину порції цукру (75 г) і пакетик ванільного цукру. Додайте до сирної суміші 100 г сметани та 50-75 г родзинок. Всипте у посуд з сирною сумішшю 60 г пшеничного борошна і перемішайте до отримання однорідної маси. Чотири білки з'єднайте з другою половиною цукру (75 г), додайте дрібку солі та збийте міксером до появи м'яких піків. Потім збиті білки перекладіть в миску з сирною масою. Дуже обережно, щоб не пошкодити структуру білків, перемішайте масу лопаткою або ложкою. Форму для запікання змастіть всередині вершковим маслом. Сирну масу влийте в форму й акуратно розрівняйте поверхню. Сирну запіканку готуйте в розігрітій духовці протягом 45-55 хвилин. По закінченню дістаньте та дайте повністю охолонути. За бажанням посипте зверху запіканку 1-2 ст. л. цукрової пудри.