top of page

Сирна запіканка без манки

Інгредієнти

Інгредієнти:

500 г сиру 5-9% жирності 

4 яйця 

100 г  сметани 15-20% жирності 

150 г цукру 

10 г  ванільного цукру 

60 г пшеничного борошна 

50-75 г родзинок 

25 г вершкового масла  

1-2 ст. л. цукрової пудри для декору 

½ ч. л. солі


Кроки

Кроки: 

Духовку розігрійте до 180 градусів. Візьміть 500 г кисломолочного сиру та перебийте блендером. Яєчні жовтки (4 шт.) відокремте від білків і додайте в посуд з сиром. Білки зберіть в іншу миску. У ємність з сиром і жовтками додайте половину порції цукру (75 г) і пакетик ванільного цукру. Додайте до сирної суміші 100 г сметани та 50-75 г родзинок.  Всипте у посуд з сирною сумішшю 60 г пшеничного борошна і перемішайте до отримання однорідної маси. Чотири білки з'єднайте з другою половиною цукру (75 г), додайте дрібку солі та збийте міксером до появи м'яких піків. Потім збиті білки перекладіть в миску з сирною масою. Дуже обережно, щоб не пошкодити структуру білків, перемішайте масу лопаткою або ложкою. Форму для запікання змастіть всередині вершковим маслом. Сирну масу влийте в форму й акуратно розрівняйте поверхню. Сирну запіканку готуйте в розігрітій духовці протягом 45-55 хвилин. По закінченню дістаньте та дайте повністю охолонути. За бажанням посипте зверху запіканку 1-2 ст. л. цукрової пудри.


bottom of page