Інгредієнти
свинина 1,5 — 2 кілограми, сало — 200 грам, часник — 1 головка, лавровий лист — 2-3 листочка, сіль та чорний перець мелений — за вашим смаком.
Кроки
Свинину обмийте під струменем холодної проточної води, обсушить за допомогою бавовняного кухонного рушника. Цілісний шматок м'яса посипте сіллю грубого помелу. Часник пропустить через часниковий прес. Натріть м'ясо з усіх боків, отриманої часниковою масою. Посипте чорним меленим перцем. Посередині м'яса викладіть шматок сала, так страва вийде набагато соковитіше. При бажанні ви можете виключити цей інгредієнт. Тепер постарайтеся загорнути сало в м'ясній шматок і закріпіть за допомогою тонкої мотузки, або нитки з усіх боків. Додайте лавровий лист. Розігрійте духовку до 200С. М'ясо поміщаємо у мішок для випікання. Відправляємо в духовку на кілька годин. Готовність страви перевіряйте за допомогою виделки або ножа. Якщо буде витікати сік прозорого кольору, значить м'ясо готове. Виймаємо його з духовки і даємо трохи охолонути. Потім видаляємо мотузки або нитки, а також шматочки лаврового листа. Подавати цю страву прийнято в холодному вигляді, але деякі воліють саме гарячу буженину, так що можете пробувати і так, і так. Приємного Вам апетиту!
Поради: для приготування страви, намагайтеся вибирати не пісне м'ясо, а з прожилками жиру, тоді буженина буде дуже соковитою. При бажанні ви можете нашпигувати м'ясо сирої морквою і часником. Якщо перед випіканням буженини, ви обмажете її майонезом і трохи обжарите на сковороді, то в результаті вона покриється рум'яною і хрусткою скоринкою.