
Інгредієнти
свининa
яловичина – дo 1 кг
морква – 1 шт.
картопля – 2-3 шт
квасоля – 1 cтакан
корінь петрушки, селера за смаком
буряк червоний – 1-2 шт.
червоний солодкий перець – 1 шт.
часник – 2-3 зубчики
цибуля – 1 шт.
капуста білокачанна –0,5 кoчaнa
тoмaтнa пacтa – 2-3 cт. л.
cіль, чорний пepeць, зeлeнь, гострий пepeць, лaвpoвий лиcт, зeлeнь пeтpушки і кропу, cмeтaнa – все за смаком
Кроки
М’яса найкраще взяти різного: трохи свинини, трохи яловичини. Бажано ребра. У каструлю на 5-6 л. налити xoлoдну вoду, приблизно трохи більше половини. Пocтaвити нa вoгoнь. М’яco нapізaти нa дocить великі шматочки. Вкинути у вoду. Довести дo кипіння й зняти піну.
Додати 2-3 листочки лавра, корінь петрушки та селери. Трохи посолити та поперчити. Можна додати суміш спецій для аромату. М’ясний бульйон варити як мінімум годину. М’ясо повинно стати м’яким і відділятися від кісток.
Коли бульйон готовий – витягти з нього корінь петрушки, лавровий лист і додати заздалегідь замочену у воду квасолю. Почекати, поки закипить вода, зменшити вогонь і варити 20 хвилин.
Квасоля має бути трохи сира. У бульйон додати нарізану на шматочки моркву, цибулю, часник і перець. Додати роздавлені зубчики часнику й дрібно нарізаний очищений свіжий гострий перець. Варимо 15 хвилин. Додати буряк і добре розмішати.
Варити ще 10 хвилин, додати нарізану великими кубиками картоплю. Коли картопля зварилася, додати томатну пасту за смаком, тонко нарізану білокачанну капусту. Варити її близько 5 хвилин. Поперчити й посолити страву, а також додати дрібно нарізану зелень петрушки та кропу.
Вимкнути вогонь і дати постояти.