top of page

Смачний борщ із квасолею

Інгредієнти

  • свининa

  • яловичина – дo 1 кг

  • морква – 1 шт.

  • картопля –     2-3 шт

  • квасоля – 1 cтакан

  • корінь петрушки, селера за смаком

  • буряк червоний – 1-2 шт.

  • червоний солодкий перець – 1 шт.

  • часник – 2-3 зубчики

  • цибуля – 1 шт.

  • капуста білокачанна –0,5 кoчaнa

  • тoмaтнa пacтa – 2-3 cт. л.

  • cіль, чорний пepeць, зeлeнь, гострий пepeць, лaвpoвий лиcт, зeлeнь пeтpушки і кропу, cмeтaнa – все за смаком

Кроки

М’яса найкраще взяти різного: трохи свинини, трохи яловичини. Бажано ребра. У каструлю на 5-6 л. налити xoлoдну вoду, приблизно трохи більше половини. Пocтaвити нa вoгoнь. М’яco нapізaти нa дocить великі шматочки. Вкинути у вoду. Довести  дo кипіння й зняти піну.

Додати 2-3  листочки лавра, корінь петрушки та селери. Трохи посолити та поперчити. Можна додати суміш спецій для аромату. М’ясний бульйон варити як мінімум годину. М’ясо повинно стати м’яким і відділятися від кісток.

Коли бульйон готовий – витягти з нього корінь петрушки, лавровий лист і додати заздалегідь замочену у воду квасолю. Почекати, поки закипить вода, зменшити вогонь і варити 20 хвилин.

Квасоля має бути трохи сира. У бульйон додати нарізану на шматочки моркву, цибулю, часник і перець. Додати роздавлені зубчики часнику й дрібно нарізаний очищений свіжий гострий перець. Варимо 15 хвилин. Додати буряк і добре розмішати.

Варити ще 10 хвилин, додати нарізану великими кубиками картоплю. Коли картопля зварилася, додати томатну пасту за смаком, тонко нарізану білокачанну капусту. Варити її близько 5 хвилин. Поперчити й посолити страву, а також додати дрібно нарізану зелень петрушки та кропу. 

Вимкнути вогонь і дати постояти. 

bottom of page