top of page

Соковита буженина

Інгредієнти

Інгредієнти

1,2 кг свинини (задня частина або ошийок) 

10 зубчиків часнику (+ 4 зубчики у воду) 

20 г  гірчиці 

20 г меду 

сіль до смаку 


Кроки


Кроки 

Розігрійте духовку до 180 градусів. Очистьте 10 зубчиків часнику і ретельно обваляйте кожен у солі - це допоможе краще просолити буженину зсередини. Зробіть у м’ясі надрізи та вставте у кожен по зубчику. У велику каструлю влийте воду, додайте 1 ст. л. солі, 4 зубчики часнику та доведіть до кипіння. Води має бути стільки, щоб вона покрила все м’ясо.

Коли вода закипить, опустіть в каструлю свинину. Варіть 15-20 хвилин. Вийміть свинину з води, перекладіть на пергаментний папір та згорніть конвертом. Поставте на деко в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Змішайте у мисочці 20 г гірчиці та 20 г меду. Через годину вийміть буженину, розкрийте конверт та змастіть м’ясо медово-гірчичною сумішшю. Поверніть м’ясо у духовку ще на 20 хвилин. Готовій буженині дайте трохи охолонути та наріжте тонкими слайсами.


bottom of page