Інгредієнти
Тісто:
Борошно пшеничне - 2 склянки.
Вода - 3/4 склянки
Яйце куряче - 1 шт.
Цукор - 1 ч. л.
Сіль - 1/3 ч. л.
Начинка:
Полуниця - 300 г
Цукор - 1,5 ст. л.
Кроки
У глибоку миску налити холодну воду, розбити в воду яйце. Додати сіль і цукор, розмішати. У суміш просіяти борошно і швидко замісити тісто. Тісто має бути еластичним і не дуже м'яким. Перекласти тісто в пакет і поставити в морозилку на 10 хвилин. Полуницю промити, видалити хвостики. Ягоди нарізати і викласти в миску, присипати цукром. Охолоджене тісто розділити на 4 частини і скачати в джгути. Нарізати джгути на однакові шматочки і скачати кульки. Занурити їх в борошно і тонко розкатати. В середину кожного вареника викласти 1 ст.л. полуниці з цукром. Якщо ягода виділила сік - його потрібно злити. Зліпити вареники. Варити в киплячій підсоленій воді 5 хвилин. Подавати зі сметаною або збитими вершками.