Інгредієнти
Інгредієнти
Капуста молода 1 шт
Оливкова олія 100 мл
Оцет винний червоний 40 мл
Часник, зубчики 4 шт.
Лимон, сік40 мл
Діжонська гірчиця 1 ч. л.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Чебрець, гілочка 2 шт.
Кроки
Кроки
Часник почистити, подрібнити. Чебрець порвати руками, він потрібен для подачі. Застелити велике деко з бортиками фольгою, помістити в духовку. Розігріти духовку до 210°С. Видалити з капусти все зів'яле або пошкоджене листя.
Розрізати голівку на 8 клинів (завтовшки 3 см), залишивши качан. Для маринаду з'єднати олію, оцет, лимонний сік, гірчицю, часник, перець та 1/4 ч. л. солі в середній мисці. Залишити 2 ст. л. маринаду в іншій мисці.
Розкласти скибочки капусти по пакетах із застібкою або звичайних. Додати маринад, струсити капусту і дати постояти 15 хвилин, час від часу струшуючи пакети. Дістати деко з духовки. Розкласти капусту в один шар. Посипати 1/4 ч. л. солі. Запікати, перевернувши один раз, 35-40 хвилин. Посипати чебрецем.