Інгредієнти
Інгредієнти
Картопля 500 г
Бульйонні кубики 2 шт.
Кабачки 1 кг
Зелена цибуля, пучок 1 шт.
Сир чедер 100 г
Мускатний горіх 1/6 ч. л.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Кроки
Кроки
Наріжте картоплю та молоді кабачки невеликими кубиками. Помийте, обсушіть та подрібніть зелену цибулю. Відкладіть трохи для подачі. Натріть чедер. Залиште трохи сиру для подачі. Натріть трохи мускатного горіха, відкладіть щіпку для подачі. Покладіть картоплю у велику каструлю з такою кількістю води, щоб вона покрила картоплю. Покришіть кубики бульйону. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин. Додайте кабачки, знову накрийте кришкою і готуйте ще 5 хвилин. Додайте зелену цибулю, накрийте кришкою і готуйте останні 5 хвилин. Зніміть суп з вогню, додайте тертий сир і приправте мускатним горіхом, сіллю та перцем. Збийте суп у чаші блендера. За потреби додавайте гарячу воду, поки не отримаєте бажану консистенцію. Подавайте овочевий суп із тертим сиром, зеленою цибулею та щіпкою мускатного горіха. До легкого овочевого супу дуже пасує домашній хліб або грінки. Смачного!