Інгредієнти
броколі — 300 г,
цибуля — 1 шт.,
часник — 1 зубчик,
борошно — 3 ст. л. ,
оливкова олія ,
вершки 33% — 250 мл,
бульйон курячий або овочевий — 700 мл,
сіль,
чорний перець.
Кроки
Подрібнюємо цибулю та обсмажуємо її на пательні. Нарізаємо на маленькі шматочки броколі. Наливаємо на дно каструлі оливкову олію. Дно має бути покрите повністю. Додаємо борошно, помішуємо аж до золотистого кольору. Висипаємо у каструлю капусту разом із цибулею. Туди ж вичавлюємо зубчик часнику. Готуємо, постійно перемішуючи, протягом 5 хвилин. Доливаємо бульйон. Бажано, щоб він був гарячим (свіжозвареним або ж підігрітим). Солимо та перчимо за смаком. Варимо на повільному вогні протягом 20 хвилин. Броколі повинна розваритися. Додаємо вершки і варимо ще 10 хвилин. Готовий суп збиваємо у блендері (для тих, хто любить кремову текстуру супів). Розливаємо по тарілках і прикрашаємо зеленню і сиром.