Інгредієнти
Вишні та черешні
Цукор
Вода
Кроки
1. З вишень і черешень видаляємо кісточки. Засипаємо ягоди цукром і залишаємо до тих пір,
поки вони не пустять сік.
2. Проціджуємо ягоди в сиропі через сито і перекладаємо в миску.
3. У сироп доливаємо воду. Загальний обсяг рідини повинен бути 2 л.
4. Доводимо сироп до кипіння і знімаємо піну. Кип’ятимо пару хвилин.
5. Заливаємо гарячим сиропом ягоди і залишаємо на 3-4 години. Потім зливаємо сироп і
знову доводимо його до кипіння. Кип’ятимо і заливаємо ягоди 4-5 разів з перервою між
кожною процедурою в 3-4 години. Ягоди повинні добре просочитися цукровим сиропом.
6. Востаннє відкидаємо ягоди на сито і залишаємо на деякий час, щоб стік весь сироп.
7. Викладаємо ягоди на деко і поміщаємо в розігріту до 40-50 градусів духовку. Сушимо
ягоди 6-8 годин. Дверцята духовки обов’язково залишаємо відкритими. Зав’ялити ягоди
можна і в сушарці або на відкритому повітрі в сонячну погоду. Готові ягоди по консистенції
повинні нагадувати родзинки.
9. Засипаємо в’ялені ягоди цукром і висипаємо в банки. Закриваємо кришкою і зберігаємо
при кімнатній температурі.
Сухе київське варення готове!