top of page

Сухе київське варення

Інгредієнти

  • Вишні та черешні

  • Цукор

  • Вода

Кроки

1. З вишень і черешень видаляємо кісточки. Засипаємо ягоди цукром і залишаємо до тих пір,

поки вони не пустять сік.

2. Проціджуємо ягоди в сиропі через сито і перекладаємо в миску.

3. У сироп доливаємо воду. Загальний обсяг рідини повинен бути 2 л.

4. Доводимо сироп до кипіння і знімаємо піну. Кип’ятимо пару хвилин.

5. Заливаємо гарячим сиропом ягоди і залишаємо на 3-4 години. Потім зливаємо сироп і

знову доводимо його до кипіння. Кип’ятимо і заливаємо ягоди 4-5 разів з перервою між

кожною процедурою в 3-4 години. Ягоди повинні добре просочитися цукровим сиропом.

6. Востаннє відкидаємо ягоди на сито і залишаємо на деякий час, щоб стік весь сироп. 

7. Викладаємо ягоди на деко і поміщаємо в розігріту до 40-50 градусів духовку. Сушимо

ягоди 6-8 годин. Дверцята духовки обов’язково залишаємо відкритими. Зав’ялити ягоди

можна і в сушарці або на відкритому повітрі в сонячну погоду. Готові ягоди по консистенції

повинні нагадувати родзинки.

9. Засипаємо в’ялені ягоди цукром і висипаємо в банки. Закриваємо кришкою і зберігаємо

при кімнатній температурі.

Сухе київське варення готове!

bottom of page