top of page

Східний сніданок - шакшука

Інгредієнти

50 мл рослинної олії,

2 свіжих помідора або 1 банка консервованих томатів,

3 ст. л. томатної пасти,

2 цибулини,

4 шт. свіжого або  консервованого перцю,

3 зубчики часнику,

5 яєць.

Спеції: копчена паприка, кумин, мускатний горіх, сіль, цукор, зелень.

Кроки

Цибулю нарізати кубиками, обсмажити до прозорості на олії. Скибочки хліба натерти часником і підсушити на окремій сковороді. Додати до цибулі подрібнені томати, часник і болгарський перець. Потім додати томатну пасту і тушкувати, поки суміш трохи не загусне. Всипати спеції за смаком і перемішати. Зробити в овочевій суміші поглиблення і розбити в них яйця. Накрити фольгою і залишити на 5 хвилин, щоб яйця схопилися. Подавайте з часниковими тостами.

bottom of page